Οι εφτά ημέρες της εβδομάδας είναι αφιερωμένες σε ένα Τιμώμενο Πρόσωπο:
  • Η Δευτέρα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ,
  • Η Τρίτη στον Ιωάννη τον Πρόδρομο
  • Η Τέταρτη στην Παναγία,
  • Η Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο και τους Αγίους Αποστόλους,
  • Η Παρασκευή στον Τίμιο Σταυρό,
  • Το Σάββατο στους Νεκρούς μας καιΗ Κυριακή στην Ανάσταση του Χριστού!!!!
Σήμερα Δευτέρα και η ημέρα είναι αφιερωμένη στον πιο δυνατό Αρχάγγελο…..στον Αρχάγγελο Μιχαήλ!!!
Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΙΧΑΗΛ.!
Ο πιο γλυκός άγγελος του ουρανού! Το γλυκύτερο ουράνιο πλάσμα! Είναι εκείνος που στάθηκε με πολλή δύναμη και παρρησία, όταν ο Εωσφόρος αποφάσισε να διεκδικήσει τον θρόνο του Θεού και με την εγωιστική του αυτή πράξη εξέπεσε από τον ουρανό συμπαρασύροντας πλήθος αγγελικών δυνάμεων.
Ήταν ο μόνος που στάθηκε ενώπιον των αγγέλων και είπε: «Στώμεν καλώς! Στώμεν μετά φόβου!» Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά τα λόγια; Είπε σε όλους τους αγγέλους: «Στώμεν καλώς!», ας σταματήσουμε μέσα στην απόλυτη εμπιστοσύνη του Θεού Πατέρα μας. «Στώμεν μετά φόβου!», κανείς μας ας μην φύγει από τον θεϊκό έρωτα του ουράνιου μας Πατέρα. Ας φοβηθούμε αυτήν την στιγμή μην παρασυρθούμε από τον Εωσφόρο.
Είναι εκείνος που δίδαξε, που πρωτομίλησε, που βοήθησε, που ενίσχυσε όλες εκείνες τις αγγελικές δυνάμεις, που διεκδικούσε ο Εωσφόρος για να τις συμπαρασύρει στον Άδη, με αυτές τις δύο προτάσεις: «Στώμεν καλώς! Στώμεν μετά φόβου»! Και τότε ένα μεγάλο πλήθος αγγέλων απέρριψε την πρόταση του Εωσφόρου, που ήθελε να τους συμπαρασύρει.
Ο Αρχιστράτηγος του ουρανού, ο γλυκύτερος φίλος των ανθρώπων!
Ο Θεός έδωσε εξουσία στον Αρχάγγελο! Τον έκανε πρώτο των αγγέλων! Τον έκανε το γλυκύτερο Του πλάσμα! Τον έκανε Αρχιστράτηγο! Τον έκανε, μετά το Θεό, να είναι ο πρώτος, ο μόνος απ’ όλους τους αγγέλους που έχει την εξουσία να βρίσκεται στον θρόνο του Θεού και να Τον βλέπει. Κανένας άγγελος δεν μπορεί να δει το Θεό, όπως Τον βλέπει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ.!