Ότι συμβαίνει..

Μια σύντομη ενημέρωση για τα γεγονότα ,πεπραγμένα  και μελλοντικά της  Ιεράς Μονής

Author:

D.Diakobill

2 /1/23

1η Θεία Λειτουργία του 2023 με κοπή Βασιλόπιτας

Την  Δευτέρα  2-1-2023  τελέστηκε Θεία Λειτουργία  μετα Αρτοκλασίας, Θείου Κηρύγματος και κοπή Βασιλόπιτας  στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δερβέκιστας .

Ο γνωστός και αγαπητός  φίλος της Ιεράς Μονής μας   ,Αρχιμανδρίτης  Ιωσήφ Μήλιας εκ της Ιεράς Μονής Ομπλού Πατρών , τέλεσε με μεγάλη ευλάβια την πρώτη Θεία Λειτουργία του έτους και κήρυξε τον λογο του Θεού ,καθώς  και ευλόγησε τους Άρτους και έκοψε την Βασιλόπιτα της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου .Η Ηγουμένη Μαγδαληνή μετά της συνοδείας αυτής Αδερφής Αναστασίας ευχαρίστησε τον π. Ιωσήφ και τους παρευρισκόμενους προσκυνητές και σε μεγάλο συγκινισιακό κλίμα έδωρησε την   αγαπημένη Ιερατική στολή του Μακαριστού Υιού της + Αρχιμανδρίτη Μελετίου στον π. Ιωσήφ αναφέροντας ότι ο Μακαριστός Υιός της θα ενέκρινε πλήρως την κινηση αυτή σε αυτόν τον Άξιο Λειτουργό  της πίστης μας.

Καλή Χρονιά κι ευλογημένη 


Author:

D.Diakobill

15 /10/22

5η Επέτειος Μοναχικής Κουράς Ηγουμένης Μαγδαληνης

Σήμερα  Σαββατο 15-10 τελέστηκε Θεία Λειτουργία  μετα Αρτοκλασίας στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δερβέκιστας .

Η Ηγουμένη Μαγδαληνή  εχει την επετειο της Μοναχικής της Κουράς και όλοι εμείς που αγαπάμε τον Αι Γιάννη της ευχόμαστε να διακονεί , να είναι ευλογημένη  στο δύσκολο έργο της ,με την ευχή σύντομα στο μοναστήρι να μεγαλώσει η Αδελφότητα, και να πραγματοποιήσει ότι επιθυμεί στην Διακονία της.

Ετη Πολλά Ηγουμένη 

 

Author:

D.Diakobill

28-29 /8/22

Εορταστικές Εκδηλώσεις Της Αποτομής Του Τίμιου Προδρόμου

Την Παραμονή της Εορτής 28 Αυγούστου, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετα Αρτοκλασίας και Θείου Κηρυγματος απο τον Αρχιμ.Θεοκλητο Ράπτη.

Στό πλήθος λαούπου μετείχε  η Ιερά Μονή παρείχε όπως κάθε χρόνο, Νηστίμο φαγητό Ρεβύθια μαζι με ψωμί και χυμόκαθώς και γλυκά  για Ευλογία 

Το πρωί της Δευτέρας 29ης Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίουκ.κ.Ιερόθεος,  μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεως (Δερβεκίστης) της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη, Αρχιερατικό Επίτροπο Παμφίας και ιερείς της περιοχής.

Τους ύμνους της εορτής απέδωσαν ιεροψάλτες της περιοχής υπό την διεύθυνση του κ. Αλεξίου Σιάχου.

Εκκλησιάσθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαπάνος, εκπροσωπώντας και τον Δήμαρχο Θέρμου, ο πολιτευτής κ. Αθανάσιος Παπαθανάσης και πλήθος κόσμου.

Τον Σεβασμιώτατο, τις αρχές του τόπου και τους προσκυνητές της Ιεράς Μονής φιλοξένησε αβραμιαία η μοναχή Μαγδαληνή που διακονεί με αυταπάρνηση το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου και των αγίων Νεομαρτύρων Ιακώβου του Γέροντος, Ιακώβου και Διονυσίου, αλλά και του αγίου Θεωνά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, ο οποίος εχρημάτισε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος θυμήθηκε όλους αυτούς, εξέφρασε τη συγκίνησή του που λειτούργησε στο ευλογημένο και ιστορικό αυτό μοναστήρι και ιδιαιτέρως θυμήθηκε ότι ο Γέροντάς του, ο άγιος Καλλίνικος, Επίσκοπος Εδέσσης αγαπούσε αυτό το μοναστήρι από τα παιδικά του χρόνια και λειτουργούσε αυτήν την ημέρα με ζήλο, ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Author:

D.Diako

22-7-2022

Εορτή της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής

Με κατάνυξη και Μοναστηριακή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Αγία Μαρία Μαγδαληνή καθώς και τα ονομαστήρια της Ηγουμένης που φέρει το όνομα της .Πλήθος Ιερέων με προεξάρχοντα τον Αρχιερατικό επίτροπο της Μονής Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο καθώς και πλήθος λαού που  μετείχαν στην Θεία Λειτουργία , ευχήθηκαν στην Ηγουμένη Μαγδαληνή!

Εις πολλά Έτη Γερόντισσα!

Author:

D.Diakobill

15-8-22

Κοίμησις της Θεοτόκου

Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖςπρεσβείαις ταῖςσαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
H Παναγία κοιμήθηκε σε ηλικία 59 ετών το 44 μ.Χ.
Όταν κοιμήθηκε η Παναγία, την ψυχή της την παρέλαβε ο Ίδιος ο Χριστός και την πήγε στον ουρανό! Ήταν η μόνη φορά, που έκανε κάτι τέτοιο ο Χριστός.
Όταν εισήλθε η Παναγία στον Παράδεισο, από μπροστά της παρεύλασαν όλοι οι Άγιοι και τους ευλόγησε. Όταν όμως πέρασαν από μπροστά της, οι γονείς της, ο Ιωακείμ και η Άννα, τότε σηκώθηκε από τον θρόνο της και τους ασπάστηκε!
Βλέπετε, ότι η εντολή του Θεού:
”τίμα τον πατέρα και την μητέρα σου”,
έχει ισχύ και στον παράδεισο…
Η Παναγία όταν ενθρονίστηκε στα δεξιά του Υιού Της, οι άγγελοι έψελναν το ”Άξιον εστί”, ένας αγγελοσύνθετος ύμνος. Από τότε συνεχώς το ψάλλουν οι άγγελοι και αρέσει πολύ της Παναγίας μας. Η Παναγία ευλόγησε όλους τους αγγέλους, με πρωτεργάτες τον αρχάγγελο Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Συνηθίζει η Παναγία την ημέρα της Κοιμήσεώς Της, στις 15 Αυγούστου, να δίνει κάποια δώρα στους πιστούς. Το καλύτερο δώρο που μπορεί κάποιος να ζητήσει από την Παναγία τον Δεκαπενταύγουστο, είναι η κοίμηση των παθών του…..
Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς!!
 

Author:

Ηγ. Μαγδαληνή

9-7-2022

Η δακρυσμένη εικόνα της Αποτομής της Ιεράς κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου

Η δακρυσμένη εικόνα της Αποτομής της Ιεράς κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στο μοναστήρι της Ανάληψης Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας!Το Σάββατο 9/7/2022 κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας,στην δοξολογία,συνηθίζω να κινώ τον πολυέλαιο και τα καντήλια! Παρατήρησα στην εικόνα του τέμπλου ότι υπήρχαν κάποιες σταγόνες!! Κάλεσα τον π.Ιωσήφ Μηλια από την Ιερά Μονή Ομπλού,ο οποίος ειχε λάβει την σχετική άδεια από την οικεία Μητρόπολη και ιερουργούσε στην μονή μας. Επιβεβαίωσε το γεγονός,οι παρευρισκόμενοι ειδαν ,προσκύνησαν και πήραν την ευλογία του Αγίου και της Παναγίας μας! Ευωδιασε όλος ο Ναός και ο περιβάλλων χώρος της Μονής μέχρι το απόγευμα!!! Με εντολή του ιερέως σκούπισα με βαμβάκι το μύρο από την εικόνα!!! Θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις αυτού!!! Δοξασμένος ο Κύριος εις τους αιώνας των αιώνων που με την παρουσία Του ενισχύει τον αγώνα και την πίστη των Ελλήνων Χριστιανών Ορθοδόξων,στους χαλεπους, ανήθικους και πτωτικά πνευματικούς καιρούς! Ζει Κύριος ο Θεός!Αμήν!
Γερόντισσα Μαγδαληνή

Author:

www.agriniosite.gr

28-9-2020

“Κόβουν” Το Ρεύμα Στην Ι.Μ Του Τιμίου Ιωάννου Του Προδρόμου Και Βαπτιστού Στη Δερβέκιστα

Author:

www.agrinioreport.com

26-9-2020

Πλημμύρισε η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δερβέκιστας-Ανάληψης Δήμου Θέρμου

Author:

www.agrinionews.gr

29-6-2020

Γυναικεία μοναστική αδελφότητα στην Ι. Μ. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Ανάληψη Θέρμου

Author:

D.Diakobill

28-29 /8/22

Nέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης

Oλοκληρώθηκε η διαδικασία πλήρωσης της χηρευούσης Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε μια ημέρα- σταθμό στην εκκλησιαστική ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας. Νέος Μητροπολίτης εξελέγη ο αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Το Σώμα της Ιεραρχίας τον εξέλεξε με ψήφους 60.

“Σεβασμιώτατε ,εύχομαι ο λόγος σας να μεταμορφώσει, ανακαινίσει και αναδημιουργήσει τους πάντες και τα πάντα, προσκαλώντας να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον “εκτενώς” με όλη την καρδιά.ΑΞΙΟΣ!!”

Εκ της ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανάληψης Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας

Καθηγουμενη

Μαγδαληνή Μοναχή